Tulevaisuuspolku -palvelua hyödynnetään tilanteessa, jossa henkilön työkyky on alentunut ja tarvitaan uusi, soveltuvampi työ. Valmennus perustuu vapaaehtoisuuteen ja on tarkoitettu tilanteisiin, joissa organisaation omat keinot on käytetty eikä pysyvää ratkaisua ole löytynyt.

Case-esimerkki palveluun ohjautumisesta

Työntekijällä on ollut jo pitkään epämääräisiä sairauspoissaoloja, joiden syyt ovat vaihdelleet. Työntekijää kuormittaa erityisesti kolmivuorotyö. Yhteistyössä työterveyshuollon kanssa työntekijälle on haettu osasairauspäivärahaa ja hän on työskennellyt viisi kuukautta sen turvin. Työntekijä palaa täydelle työajalle, mutta työkyvyn haasteet palaavat ja työntekijä joutuu olemaan toistuvasti sairauslomalla. Työntekijälle haetaan yhteistyössä työterveyshuollon kanssa ammatillista kuntoutusta, mutta siitä tulee kielteinen päätös.

Tilanne on sekä työntekijän, että työnantajan näkökulmasta haastava ja jokin ratkaisu täytyisi löytää. Työantajalla ei ole tarjota työntekijälle muuta terveydentilalle soveltuvampaa työtä organisaation sisältä. Tämä on hyvin tyypillinen tilanne, jossa Tulevaisuuspolku-palvelun keinoin voimme olla avuksi.

Kenelle Tulevaisuuspolku-palvelu on tarkoitettu?

Tulevaisuuspolku-palvelumme on tarkoitettu henkilölle, jolla on haasteita työstä suoriutumisen kanssa. Haasteet voivat liittyä työkykyyn, motivaatioon tai osaamiseen. Autamme eteenpäin työuran jumitilanteessa, yksilöllinen tilanteesi huomioiden. Valmentajina toimivat kokeneet ammattilaiset ympäri Suomen. Jos Tulevaisuuspolku-palvelu olisi juuri sinulle sopiva vaihtoehto, ole yhteydessä työnantajaasi ja voimme yhdessä lähteä suunnittelemaan palvelun toteutusta.

Haluaisitko kuulla lisää palveluistamme?

Ota yhteyttä ja varaa maksuton tapaaminen asiantuntijamme kanssa.

Katja Kemppainen
palvelujohtaja
katja.kemppainen@katjanoponen.fi
p. 050 408 8479

Viestin lähetys onnistui.
Viestisi lähettämisessä tapahtui virhe. Yritä uudelleen myöhemmin.